Echipamente

Echipamente Utilizate si Distribuite 

        

            Suntem dealeri locali pentru România, Bulgaria și Moldova al echipamentelor de geofizică  AGI si folosim un sistem High-speed 2D/3D Resistivity/IP/SP Imaging System Package - 56 Electrodes ce este un sistem automat generator de imagini de rezistivitate ρ si polarizatie indusa PI, cu 8 canale, care utilizeaza cabluri pasive multielectrod si o cutie de distribuţie incorporata pentru 56 electrozi. Poate realiza si inregistrari manuale, cu 4 cabluri clasice.

           

            Caracteristici tehnice:

- Afisarea, inregistrarea si memorarea automata a marimilor fizice masurate (rezistivitatea, polarizabilitatea, rezistenta de prizare, intensitatea curentului si diferenta de potential), a datei, orei si a coordonatelor electrozilor, conform unui program  (fisier de comanda) dinainte creat  si introdus in memoria interna a aparatului, program elaborat in functie de caracteristicile estimate ale subsolului.

- Puterea maximă: 200 w.

- Domeniul de masura:  ± 10 V, la o rezolutie de 30 nV.

- Curentul de iesire: 1 mA - 2 A cc, la tensiunea de 800 V.

- Compensarea automata a potentialului natural pe toata durata inregistrarii.

- Tipul curentului: pulsat. Durata impulsului reglabila in domeniul 0,4 - 14,4 sec.

- Masuratori de polarizatie indusa in domeniul timp, cu 6 esantioane masurate şi stocate în memorie.

- Precizia minima 1%.  Atenuarea parazitilor: minim 100 dB la f > 20 Hz.

- Suporta toate configuratiile uzuale de electrozi (Wenner, Schlumberger, dipol-dipol, pol-dipol, pol-pol).

- Softul Administrator permite crearea fisierelor de comanda, incarcarea lor in memoria aparatului si descarcarea datelor in computer.

- Sistemul de investigare cu cabluri multielectrod, cu posibilitate de masurare roll-along complet automatizata, permite o inregistrare continua pe distante mari.

- Prin aplicarea unor dispozitive de suprafata speciale, se pot obtine imagini 3D ale structurii ascunse a subsolului.

Softurile de inversie EarthImager 1D, 2D sau 3D interpreteaza (inverseaza) datele de rezistivitate si polarizatie indusa si produc imagini sub forma de sondaje, sectiuni sau volume care reflecta structura subsolului.

Caracteristici principale:

  • Corectie topografica si imagine cu elemente topografice.
  • Setarea prealabila a parametrilor inversiei.
  • Verificarea inregistrarilor si eliminarea datelor parazite pe mai multe cai.
  • Modelarea grafica a structurii subsulului cu Simulatorul de prospectiune, pe baza informatiilor apriori, cunoscute sau prezumate. Combinatia simulare directa-simulare inversa conduce la obtinerea imaginii structurale a subsolului cu o eroare prestabilita.

 

            Dispozitivele existente in dotare sunt reprezentate de cabluri pasive multielectrod de 280 m, cu echidistanta dintre electrozi de 5 m, ceea ce duce la o adancime maxima de investigare de 45 m, cu echidistanta dintre electrozi de 2m, ce duce la o adancime maxima de investigare de 25 m dar cu grad de detaliere superior pentru zonele din apropierea suprafetei topografice.